Identitate vizuala

identitate vizuala
De ce e important sa iti creezi identitate vizuala pentru firma ta? Pentru clientii tai sau pentru dezvoltarea business-ului?

Iata aici cateva motive si cateva sfaturi despre identitatea vizuala. Totodata afla si care este importanta acesteia pentru ca business-ul tau sa fie unul de success.

In primul rand ce insemna identitatea vizuala?

Logo-ul? Ei bine afta ca NU! Identitate vizuala nu insemna Logo, ci insemna un ansamblu de materiale grafice, care au rolul de a defini compania ta. Printre aceste elemente grafice si materiale se afla si logo-ul si se poate spune ca acesta este principalul element al identitatii.

Acesta ansamblu de materiale grafice include: logo-ul, sloganul, simboluri, carti de vizita, plicuri, reviste, brosuri, pliante, documente personalizate (de exemplu: agende, mape, pixuri, etc), articole vestimentare personalizate (uniforme), si alte elemente. Toate aceste materiale au principalul rol de recunoasterea companiei sau a brand-ului tau.

poza identitate vizuala

De ce ai nevoie de identitate vizuala?

Pentru a te face remarcat cu brand-ul tau ai nevoie de anumite lucruri prin care sa te faci remarcat, identitatea vizuala te poate face remarcat si poate transmite foarte multe intr-un timp scurt. Motivul principal pentru care trebuie sa alegi specialisti si pentru care trebuie sa acorzi importanta maxima identitatii vizuale este acela ca lementele de identitate vizuala sunt remarcate cu prioritate de catre client, ca si in cazul pozelor, care valoreaza cat 1000 de cuvinte, elementele care constituie identitatea vizuala raman intiparite in mintea posibililor clienti mai mult decat textele, ofertele de prezentare.

Iata acum cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere pentru construirea identitatii vizuale a firmei tale, care sunt regulile dupa care trebuie sa te ghidezi si cum trebuie sa fie identitatea vizuala:

  • Reprezentativa pentru domeniul tau, viziunea companiei
  • Sugestiva si relevanta pentru brand-ul tau
  • Usor de retinut
  • Diferita de cea a concurentei
  • Originala
  • Trebuie sa ofere credibilitate si incredere

Aceste lucruri vor alcatui o identitate vizuala care va oferi brand-ului tau credibilitate si il va sprijini. Noi suntem alaturi de tine!

×