Optimizare SEO sau Google Ads? Care este diferenta, ce implica fiecare metoda si ce sa alegi pentru afacerea ta Optimizare SEO sau Google Ads?

optimizare seo
Mai intai sa aflam ce inseamna fiecare dintre aceste doua concept: Optimizare SEO si campaniile Google Ads.

Optimizare SEO sau Search Engine Optimization se refera la un set de actiuni, bazate pe analiza cuvintelor cheie. Acestea duc la pozitionarea cat mai buna a site-ului pe cuvinte cheie in motoarele de cautare.

Campaniile Google Ads sau Pay Per Click sunt campanii pe platforma de publicitate oferita de Google. Acestea te ajuta sa sa aduci potentiali clienti pe site-ul sau magazinul tau online. Pentru acest lucru tu ca si detinator al unui site sau magazine online aloci anumite sume, pe care doresti sa le investeti in promovare. In functie de suma setata google te va pozitiona pe primele pagini si vei fi taxat doar cand cineva, un potential client, acceseaza site-ul pe baza anuntului.

Ce rezultate aduc?

Optimizare SEO si Google Ads au acelasi scop, insa diferenta majora dintre acestea este timpul in care apar rezultatele.

Optimizarea SEO aduce rezultate intr-un termen relativ mediu-lung. Aceasta constra intr-un porces indelungat. Rezultatele optimizarii SEO se pot observa dupa cateva luni de la inceperea campaniei. Acest tip de campanie se adreseaza companiilor care vor rezultate de durata.

Google Ads este un tip de promovare a carui rezultate pot fi vizibile chiar si imediat dupa lansarea campaniei. Anunturile Google Ads aduc trafic relevant pe site, in functie de cuvintele cheie setate, intru-un timp foarte scurt.

Cat trebuie sa investesti?

Costurile unei campanii de Optimizare SEO variaza in functie e complexitatea site-ului si de volumul de munca asociat lui, in schimb pentru campaniile Google Ads costul nu este fix, iti poti seta o limita care sa iti aduca un anumit numar de vizitatori pe zi si difera in functie domeniul de activitate pe care il ai, respective cuvintele pe care le setezi.

Ce se intampla dupa finalizarea campanilor?

Atunci cand opresti campaniile din Google Ads, se va opri si traficul generat de ele pe site-ul tau, astfel cat timp investesti o sa ai si rezultate. In schimb traficul generat de Optimizarea SEO nu dispare odata cu oprirea investitiei, ci o sa se reduca treptat.

Concluzie

In concluzie, Optimizarea SEO va aduce rezultate vizibile doar dupa cateva luni, dar acestea vor fi de durata, iar campaniile Google Ads aduc rezultate imediate, dar care dispar dupa oprirea lor. Asadar Optimizarea SEO si campaniile Google Ads sunt doua tehnici de promovare care folosite combinat aduc rezultate uimitoare atat pe termen scurt cat si pe termen lung.

google adwords
×