Buna! Multi clienti care ne abordeaza se plang de faptul ca nu stiu daca site-ul pe care il au functioneaza bine, corespunde cerintelor google. Cat este de accesat si ce se poate face pentru a il imbunatatii? Pornim de la ideea ca orice business are nevoie prezenta online.
De ce?
Ofera informatii non-stop si acces nelimitat la clienti.
In continuare iti vom prezenta programe disponibile online care iti analizeaza site-ul, iti spune cat este de performat, care este viteza de incarcare, daca versiunea mobile este realizata corect.
Securitatea
Cel mai important aspect al unui website il reprezinta securitatea. Ci alte cuvinte multe browsere nu vor permite accesul pe site-ul dvs. Astfel puteti pierde multi client. In al doilea rand site-ul dvs poate fi virusat oricand. Iar in al treilea rand un site care nu este protejat poate fi hackuot oricand. Ca rezultat investitia dumneavoastra este fara nici o valoare. Pentru securitatea site-ului se obtine un certificat SSL. Acesta verifica identitatea proprietarului. Mai mult decat atat SSL-ul protejeaza si datele introduse de utilizator prin criptare.
Gt metrix
Un alt mod de verificare pe care il recomandam este GT METRIX. Este un program care va analiza eficienta site-ului tau. Aici poti vedea cu ce viteza se incarca site-ul. GT Metrix iti ofera un raport, care iti spune ce se poate face pentru a imbunatati scorul site-ului.
Page speed insight
Analizeaza continutul paginilor, modul de optimizare al imaginilor, viteza de raspuns al serverului, timpul de incarcare al site-ului. Page speed insight ofera rapoarte diferite. Unul pentru versiunea de mobil si unul pentru desktop.
In concluzie atunci cand primesti un website finalizat, incearca sa ti cont de aceste recomandari si sa verifici lucrarea predata.
Indexarea
Unul din aspectele pe care trebuie sa il verificam atunci cand ne-a fost predat site-ul de dezvoltator este indexarea. Un site este fara valoare, daca acesta nu este listat in motoarele de cautare. Este ca si cum avem un site doar pentru noi. De obicei toata lumea cauta informatii le google. Cum putem verifica daca site-ul nostru apare pe Google. Simplu, vom scrie site:numelesitului. De exemplu: site:piasoftproduct.com/old_site.
Atentie trebuie sa scriem fara spatiu.